Av for tanden! Tandpine kan være en ubehagelig oplevelse

Av for tanden!

Tandpine kan være en frygtelig oplevelse og ødelægge din dag. Der kan være mange årsager til at tandpine opstår, og det er typisk ikke noget der er muligt at forberede sig på. Smerter i tanden kan ske i forbindelse med indtagelse af koldt eller varmt spise og drikke, det kan være hævelse og ømhed i tandkød omkring tanden, typisk forsaget af betændelse, det kan være funktionssmerte når du tygger, eller du kan komme ud for et uheld der forsager skade på tanden.   

Uanset grunden til din tandpine, så kan det være rart at kunne få en akut behandling, da det sjældent er en god idé at vente. Tandpine er et symptom på at der er noget galt og kan samtidig udvikle sig til et mere alvorligt problem.

Få en akut tid hos din tandklinik

Når du oplever intens tandpine er det en god idé, at du tager kontakt til din tandklinik så hurtigt som muligt. De fleste tandlæger har mulighed for at tilbyde dig en akut tid, hvor du hurtigt kan komme ind til en undersøgelse af dine tænder – både for at finde ud af årsagen til smerten og for at få ordnet problemet.

Det er vigtigt at passe på sine tænder

Har du hyppigt problemer med smerte i tænderne, så få foretaget et tandeftersyn hos din tandlæge. Det er vigtigt at tage tand- og mundproblemer i opløbet, da tandpine er et symptom på at der er noget galt. Hvis du ignorer problemet er der store chancer for at det udvikler sig til et mere alvorligt og omfattende problem, som i sidste ende vil kræve et større indgreb og ende med at koste dig flere penge. Det kan altså slet ikke betale sig at vente med at få kigget dine tænder efter.

Hvad kan du selv gøre for at pleje dine tænder.

Det er vigtigt med god mund og tandhygiejne. En af de helt store årsager til tandpine og tandproblemer generelt er forsømmelse af tandbørstningen. Det anbefales at børste tænder to gange dagligt med en flourtandpasta. Yderligere anbefales det at du bruger tandtråd dagligt for at fjerne rester mellem tænderne, som tandbørsten ikke kan nå ind til.

Kontakt din tandlæge

Som tidligere beskrevet er det bedre at du reagerer for hurtigt end for sent, når du oplever tandpine. Ved at ignorerer problemet kan årsagen til tandpinen udvikle sig til mere alvorlige tandsygdomme. Kontakt en tandlægeklinik, og hør hvad dine muligheder er for at få et tandeftersyn i forbindelse med tandpine.