Den svære vej til koncentration

Ligesom mange af mine venner og kollegaer føler jeg mig presset i min hverdag. Vi får rigtigt mange indtryk og udfordringer i løbet af en helt almindelig hverdag, og jeg oplever, at det er blevet meget svært for mig at opretholde mit fokus og min koncentration på de ting, som jeg ellers så gerne ville prioritere i mit liv.

Det er fuldstændigt grundlæggende for os hver i sær, at vi kan koncentrere os, så vi kan opnår de ting, som vi drømmer om. Og det gælder ikke bare på vores job, men også i vores private liv, og hvis vi har en familie. Min mistede eller i det mindste udfordrede koncentration har gjort, at mit live føles hektisk, men ind i mellem også komplet ligegyldigt, da jeg altid føler, at jeg er på autopilot.

Jeg ønsker så inderligt at kunne koncentrere mig på trods af distraherende elementer, at jeg har sart mig lidt ind i, hvad der betyder noget for min koncentration.

Jeg har fundet frem til, at motivation er den absolut afgørende faktor for koncentrationen. Motivationen mangler dog alt for ofte. Der er selvfølgelig også andre ting, der spiller ind på vores koncentration, men først og fremmest skal man finde ud af, hvad man vil koncentrere sig om, og så skal man lære en svær kunst: At se bort fra de ting, som trækker i opmærksomheden, men ikke er vigtige eller centrale i forhold til, hvad vi ønsker at fokusere på.

Personligt er jeg nem at distrahere, og det har været rigtigt svært for mig, at styrke min koncentrationsevne. Men jeg mener alligevel, at det er muligt at lære! Man kan for eksempel tage et kursus i koncentration; man skal jo have værktøjerne i orden for at kunne ændre sin hverdag.

Første skridt er… At tro på, at det er muligt!