Fakta om og behandling af åreknuder

Rundt regnet 15-30% af den danske befolkning vil i løbet af deres levetid stifte bekendtskab med åreknuder. Det er ikke farligt, men af kosmetiske årsager vil mange rigtig gerne have en åreknude behandling for at slippe af med generne.

For at vide hvordan en behandling af åreknuder kan gribes an, er det vigtigt at gøre sig bekendt med, hvad åreknuder egentlig er, og først herefter bør man gå i gang med enten at forebygge yderligere tilkomst af åreknuder eller undersøge nærmere, hvilken type behandling af åreknuder, som er mest anvendelig i ens situation

Fakta om åreknuder

Åreknuder er i virkeligheden forlængede og snoede blodårer, der pludselig er blevet synlige, og som oftest sidder under huden på enten låret eller underbenet. Åreknuderne kan variere lidt i størrelse, men typisk er de 3-4 millimeter i diameter, men helt så enkelt er det ikke, for der skelnes mellem forskellige typer åreknuder.

Primære åreknuder

Betegnelsen for primære åreknuder bliver oftest brugt, hvis der er tale om en sygdom, og disse sygdomme kan ofte være arveligt betingede, så hvis ens mor eller far har tegn på åreknuder, vil der være en risiko for, at man selv kan komme til at få det, og i så fald kan man begynde at forebygge med eksempelvis støttestrømper – dog bruges støttestrømper også til behandling af åreknuder, da de fås i forskellige materialer med forskellige tryk. Grunden til at det kaldes primære åreknuder skyldes, at de forekommer 50 gange oftere end de sekundære åreknuder.

Sekundære åreknuder

Sekundære åreknuder er – i modsætning til de primære åreknuder – ikke en sygdom. Til gengæld fremkommer sekundære åreknuder ofte i forbindelse med blodpropper eller lavt blodtryk, der gør, at blodet ikke cirkulerer hurtigt nok rundt i kroppen og har svært ved at forlade især underbenet. Dette er også grunde til, at støttestrømper kan hjælpe som behandling mod åreknuder, da de hjælper med at øge trykket i underbenet og genner blodet tilbage mod hjertet. Åreknude støttestrømper kan som nævnt fås i flere varianter, eller klasser som de oftest betegnes, og de forskellige typer af støttestrømper kan du læse nærmere om her.

Effektiv åreknude behandling

Nu da vi ved lidt mere om, hvad åreknuder er, og hvorfor åreknuder opstår, kan vi begynde at dykke lidt nærmere ned i mulighederne for behandling af åreknude. Der findes mange forskellige typer af åreknude behandling – alt lige fra cremer, skum, støttestrømper, operationer og laseroperationer – men uanset hvilke af disse åreknude behandlinger, som man kaster sig ud i, er det altid en god ide at rådføre sig med enten sin egen læge eller en speciallæge med åreknuder som fagområder. Kirurgen.dk hører til blandt landets mest erfarne kirurger og har også ekspertise i åreknude behandling.

Behandling for åreknuder hos Kirurgen.dk

Nogle af de mest effektive behandlingsformer for åreknuder er enten ved operation eller ved laserbehandling af åreknuder og begge disse kan fås hos Kirurgen.dk. Dog behøver man ikke at skyde gråspurve med kanoner, og i visse tilfælde kan åreknude støttestrømper derfor være en fin løsning, hvorfor man altid bør rådføre sig med en specialist på området.

Hos Kirurgen.dk foretrækker man især laserbehandling af åreknuder, da den er forbundet med færre gener og mindre smerte end en åreknude operation. Med laserbehandling af åreknuder benytter man apparatet kaldet Endovenous Laser Treatment (EVLT), hvilket er en forholdsvis ny metode, men hos Kirurgen.dk holder man sig opdateret med det nyeste udstyr, og kan derfor tilmed tilbyde den såkaldte 3. generations laserbehandling af åreknuder (1470nm).

Hvis man vil læse mere om åreknuder, åreknude behandlinger og eventuelt forskellene mellem en åreknude operation og en laserbehandling af åreknuder kan man besøge Kirurgen.dk’s hjemmeside eller ringe for at få tid til en konsultation. Man kan også altid drøfte det med sin egen læge først og efterfølgende få en henvisning til en speciallæge.

Gem

Gem