En god og autentisk indisk restaurant kan være svær at finde

Ofte når man bestiller mad over diverse mad-apps, ankommer det lidt halv slatten, køligt og smager af ingenting. Dette har desværre defineret indisk mad, og for den sags skyld indiske restauranter. Men det er en kæmpe fejltagelse.

Det indiske køkken er noget af det mest spændende og varierede køkken i verden, og gemmer på en hel masse skatte af smagsoplevelser. Så fat mod, der findes utallige af gastronomisk-overraskende indiske restauranter i København og omegn. Du skal blot vælge rigtigt.

Hvad er traditionelt indisk mad?

I Danmark kan man godt opleve af de indiske restauranter ikke altid er helt så autentiske som man håbede på. Dog er Indiske restauranter i København alt for undervurderet i forhold hvor lækkert maden egentligtalt er. Men før vi fortæller jer om den ultimative indiske restaurant, vil vi gerne snakke lidt om det indiske køkken. I og med Indien er et stort land, er madvanerne også opdelt. Det indiske køkken afspejler landets forskellige temperaturer, vækstzoner og den kulturelle adskillelse. Det er et land af mangfoldighed og differentiering. Hinduer spiser eksempelvis ikke oksekød. Brahmaner er vegetarer og bruger faktisk ikke specielt stærke krydderier, mens muslimer følger halalregler og spiser derfor ikke svinekød. Der er dog en fællesnævner blandt disse folkefærd og det er at de alle bruger langt flere krydderier og af stærkere karakter, en de vestlige køkkener gør. Jo sydligere vi kommer desto stærkere bliver maden.

Opskrift

Jeg besøgte engang en indisk restaurant i Amsterdam. Jeg var enormt imponeret over deres køkkenfærdigheder og af samme årsag fik jeg lov til at komme en tur ind i køkkenet og være med til at lave en indisk ret kaldet ”Mutton Moel”. Det er egentligtalt en meget enkel ret, men hvis den er lavet helt rigtigt smager den himmelsk. Faktisk består rettens hovedelementer blot af lam og kokosmælk. Oprindeligt stammer retten fra vestkysten af Indien og den får smagsløgene til at arbejde på højtryk. Denne oplevelse, men også smagsoplevelse, vil jeg altid huske som værende en af de bedste i mit, og ja, så var det sågar på en lille indisk restaurant.

Ingredienserne var følgende:


500 gr lammekød, skåret i små stykker
1 stort løg, hakket
2-3 laurbærblade
2 kanel stænger
2 stjerne anis
2 tsk. sennepsfrø
2 kardemomme kapsler
1 tsk. rød chili
2 dl kokosmælk
30 ml vineddike
Salt efter behag
Vegetabilsk olie til stegning

Kødet skal marineres i 20 min med 10 ml vineddike og lidt salt, men ellers skal det hele bare smækkes op i en wok og voila! Bone appetit, eller som de ville sige på den indiske restaurant, ” bon epeteet”.

Hvordan ved man om det er en autentisk indisk restaurant

Det er svært at sige om en indisk restaurant er autentisk og du ved det praktisk talt ikke før du har smagt deres mad. Hvis maden er smagløs, så har du allerede svaret. Så er det højst sandsynligt ikke indere som står bare køkkenskranken. En autentisk indisk restaurant vil altid servere et måltid hvor smagsløgene bliver bomberede med 700 forskellige indtryk. En autentisk restaurant for mig, ville være hvis man blev bedt om at spise med fingrene, men det kan også hurtigt gå hen og blive noget svineri. Dog er det den traditionelle spisemåde i indien. Det er særdeles svært at finde en god indisk restaurant i København, og man kan faktisk ikke undgå at der forekommer et nordisk præg på køkkenet. Det er dog ikke altid en ulempe, da smagsløgene ikke er helt vante til den stærke og krydret mad. Det kan derfor nogle gange være en fordel at maden er blevet tonet ned, da vi danskere har sartere smagsløg på grund ad vores milde spisevaner. Så fat mod, hvis der på menukortet står ”med et nordisk præg”. Det behøver ikke at være en dårlig ting.

Hvor kan man finde man en rigtig indisk restaurant

Nu kommer det store spørgsmål til 100 point. Så hvor skal du spise din indiske mad i København. Min klart fortrukne indiske restaurant i København er Kashmir. Den har et autentisk udseende og fantastisk mad som smager af noget. Hvad mere kan man bede om? Af samme årsag synes jeg du skal gå ind på deres hjemmeside www.kashmir-restaurant.dk og booke dit næste indiske besøg her! God fornøjelse.