Hvorfor Epa-gla+ er en god fiskeolie

Du har garanteret fået tudet ørerne fulde af, hvor vigtigst det er, at indtage fiskeolie, og uanset hvordan du vender og drejer det, så er det, ja, rigtig vigtigt! Heldigvis kan du glæde dig over, at du så ikke længere behøves at klemme flydende fiskeolie eller levertran ned, men derimod kan nøjes med blot at tage et par fiskeolie piller, for eksempel Epa-gla+.

Hvad er Epa-gla+ for en slags fiskeolie?

Epa-gla+ er et af de reneste præparater, når det kommer til fiskeolie, og de indeholder kombinationsolierne: Peroxid < 0,5 – Totox 3,6. Derudover er Epa-gla+ meget mere end blot en fiskeolie. Det er også et afbalanceret tilskud af Omega 3-6-7-9 fedtsyrer og fosfolipider i form af helt naturlig fiskeolie, lægehjulkroneolie og flydende lecithin. Det siger dig måske ikke så meget, men Epa-gla+ en en fiskeolie, der er særligt gavnlig for hjertet, hjernen og synet. Derudover er det også gavnligt for den normale leverfunktion samt for et normalt kolesterolniveau. Det der er forskellen på Epa-gla+ og andre typer af fiskeolie er, at den fiskeolie som Epa-gla+ indeholder, den består af naturlig, stabil fiskeolie fra certificerede bæredygtige fiskerier. Skallen på Epa-gla+ fiskeoliekapsler er ligeledes lavet af 100 % fiskegelatine, hvilket sikrer dig en 100 % “naturlig indpakning”

Du kan tage Epa-gla+ som supplement til dit øvrige indtag af fisk. Ifølge kostrådene fra Fødevarestyrelsen skal du helst spise fisk to gange om ugen. Får du ikke spist den rigtige mængde fisk ugentligt, så er det endnu vigtigere, at sørge for at tage et supplement af fiskeolie.

Hvorfor er fiskeolie som Epa-gla+ vigtig?

Hvorfor er det egentlig, at det er så vigtigt, at få sind daglige fiskeolie? Mange mennesker tager bare fiskeolie, som for eksempel Epa-gla+, uden rigtigt at vide, hvorfor det egentlig er godt for dem. Sagen er den, at to danskere i 1970’erne, Bang og Dyerberg, gennemførte en række undersøgelser blandt de grønlandske fangere, der viste en påfaldende forskel i hjertesundheden mellem grønlændere og danskere. På baggrund af disse undersøgelser, fremsatte Bang og Dyerberg hypotesen:

  • Det høje indhold af Omega-3 fedtsyrer (fiskeolie) hos grønlænderne skyldtes deres høje indtag af fisk og havpattedyr (for eksempel sæler og hvaler), hvilket var med til at styrke deres hjerter.

Bang og Dyerbergs observationerne vakte meget stor opsigt internationalt, og var starten på et massivt fokus på fiskeolie. Og deraf fremkom produktet Epa-gla+.

Den fiskeolie og fedtsyrer, Omega-3 og -6 fedtsyrer, som Epa-gla+ indeholder, er essentielle. Det er vigtigt, at sørge for at få dem tilført kroppen på samme måde som for eksempel vitaminer, da kroppen ikke selv kan kreere disse livsvigtige byggesten. Ved at tage Epa-gla+, er du sikret at få de essentielle Omega-3 fedtsyrer fra fiskeolien i de allerhøjeste former, med andre ord i de længste og mest umættede former, hvilket også kaldes EPA (eicosapentaensyre) og DHA (docosahexaensyre). Det er netop gennem EPA og DHA, at Omega-3 fedtsyrerne i fiskeolien går ind og kan virke i kroppen. De spiller alle en vigtig rolle i kroppens cellemembraner, hvor de har stor betydning for cellernes funktion. Ved at indtage korte, knapt så umættede Omega-3 fedtsyrer, hvilket du for eksempel kan få fra hørfrøolie, skal fedtsyrerne først omdannes i kroppen til de lange, flerumættede EPA og DHA, før de får deres gavnlige effekt.

Udover fiskeolie, så indeholder Epa-gla+ også lægehjulkroneolie og flydende lecithin. Lægehjulkroneolien i Epa-gla+ har fra naturens side et højt indhold af de sunde Omega-6 fedtsyrer, der kaldes GLA (gamma-linolensyre), og Omega-9 fedtsyrer. Den flydende lecithin i Epa-gla+ indeholder blandt andet fosfolipider, hvilket er en vigtig bestanddel af alle cellemembraner, og Omega-9 fedtsyrer.

Epa-gla+ fiskeolie har sundhedsfremmende effekter       

Udover at Epa-gla+ fiskeolie er komponeret ud fra de bedste ingredienser og generelt får dit system til at fungere, så er Epa-gla+ faktisk også godt for en lang række vigtige g essentielle ting:

  • Epa-gla+ fiskeoliens EPA og DHA bidrager til at hjertets funktion
  • DHA’en i Epa-gla+ fiskeolie medvirker til at vedligeholde funktionen af hjernen
  • Ligeledes bidrager DHA til opretholdelsen af et normalt syn
  • Linolsyren i Epa-gla+ fiskeolie medvirker til, at vedligeholde et normalt kolesterolniveau
  • Epa-gla+ fiskeoliens indhold af cholin spiller et vigtig rolle for kroppens forbrænding af fedtstoffer
  • Cholin er ligeledes nødvendig for at leveren kan fungere normalt
  • Cholin bidrager ikke mindst til en normal omsætning af aminosyren Homocystein

Epa-gla+ fiskeolie er altså på mange måder en god måde, at hjælpe sin krop godt på vej. Uanset om du spiser dig ugentlige indtag af fisk, så er det en god ide, at tage fiskeolie som Epa-gla+, da det er med til at opretholde en sund og velfungerende krop.