Hvor kan du få en effektiv og skånsom voksbehandling?

Hårfjerning er en kunstart, der rækker langt tilbage i tiden. Faktisk er det helt siden oldtidens Egypten og Grækenland, at både mænd og kvinder har søgt at fjerne uønsket hår på kroppen. Ofte er det hår på benene, under armen og i skridtet, der ønskes fjernet. Gennem tiden har der været mange bud på, hvordan man bedst fjerner hårene. Det handler nemlig om at få et langvarigt resultat, samtidig med at det helst ikke skal være alt for smertefuldt. Selv den dag i dag er mange forskellige måder og trends inden for hårfjerning. Hvad man vælger kommer blandt andet an på personlige præferencer, budget og ikke mindst smertetærskel. Hvis man ønsker sig et godt resultat, er der dog ikke mange metoder, der slår den klassiske voksbehandling.

Voksbehandling har været brugt i mange år

Voksbehandlingen er den metode inden for hårfjerning, der har været brugt i længst tid. Allerede i det gamle Egypten fandt man ud af at blande olie og sukker til en klæbrig og grødagtig masse. Det ledte videre til, at man fandt på at smelte voks og bruge det på samme måde. Det lægges på huden, får tid til størkne, og derefter trækker man det af. Når man laver en sådan voksbehandling, bliver hårene nemlig trukket med ud. Siden da har man naturligvis udviklet på behandlingen, så en voksbehandling i dag er så effektiv og skånsom som overhovedet mulig. Hvis man ønsker sig et flot resultat med glat hud, der ikke er irriteret og rød, er en voksbehandling svaret.

Barbering er billigere – men resultatet er også derefter

Mange vælger en voksbehandling fra, fordi de synes, det er dyrt. Det er langt billigere at anskaffe sig en skraber og måske noget skum nede i supermarkedet. Dog skal man være opmærksom på, at man også får et resultat, der er derefter. De fleste starter med at bruge barbering, men går videre til voksbehandling, når de bliver trætte af det. I modsætning til voksbehandling giver barbering nemlig ikke et langvarigt resultat. Når man barberer, skærer man nemlig kun hårene over. De er der derfor stadig, og stubbene vil kunne mærkes efter blot få timer. Samtidig er det noget, der irriterer huden meget. Derfor er der mange, der oplever rød hud, kløe og knopper i forbindelse med barbering. Vælger man i stedet en voksbehandling, er man fri for den slags gener, fordi det er langt bedre for huden.

Derfor er det så effektivt

En voksbehandling er så effektiv, fordi den ikke skærer håret over. Den hiver håret ud med hårsæk, så det i princippet ikke er der mere. Derfor skal kroppen først genere et helt nyt hår med hårsæk, før man igen vil mærke hårene. Det kan derfor tage helt op til en måned, før hårene kommer tilbage. Og når de kommer, vil de være bløde og fine, hvilket igen gør voksbehandling til et bedre alternativ end den klassiske barbering. Det er alt sammen ting, der er værd at tage med, når man skal vælge den måde, man vil fjerne hår på. Nok er en voksbehandling dyrere end de fleste alternativer, men det kræver heller ikke, at man får det gjort så ofte. Samtidig er det rart, at en voksbehandling er mere skånsom for huden, så man ikke skal døje med rifter, kløe og rødme.

Prøv en behandling og se, hvad du synes

For mange er det sådan, at når de først prøver en voksbehandling, vil de ikke gå tilbage til de tidligere alternativer. Nok er en voksbehandling mere smertefuld end barbering, men det er kun i øjeblikket. Derefter kan man nyde en hel måned med glat hud. Samtidig bliver smerten mindre, jo flere gange man prøver en voksbehandling. Derfor vil det være noget, som man vænner sig til efterhånden. Hvis man er træt af generet hud og uønskede hår på kroppen, skal man måske prøve den mere skånsomme og effektive mulighed med en voksbehandling. Hvis man ikke synes om det, kan man jo altid gå tilbage til de tidligere metoder. Men som sagt har de fleste det sådan, at når de først har prøvet en voksbehandling, ville de ønske, de havde gjort det noget før. Derfor kan det være, du allerede i dag skal bestille en tid til en voksbehandling og prøve på egen krop, hvad det er, alle taler om.