Lev sundt med en Co2 alarm

I en verden hvor der konstant er et øget fokus på sundhed og vores alles velbefindende, kommer der også konstant til at være ændringer i hvad folk mener, at der er godt og dårligt for os. Det hele kan være meget svært at finde rundt i, når folk gerne taler i forskellige retninger, alt efter hvor deres egne interesser er. Der er dog visse områder, som man godt kan følge bliver nedtonet eller talt mindre om, men som også er vigtige for os alle. Der kom en lille smule fokus på det, da de lavede skolereformer for nogen år siden, hvor der skulle til at være endnu flere elever i hver klasse. Det er nemlig undervurderet, hvor usundt det er, at klemme en masse mennesker ind i et lille lokale. Når vi er så mange mennesker i små rum, så kommer der en for høj koncentration af Co2, som ikke er sundt for os. Eksempelvis falder indlæringen, hvis der er for højt et Co2 koncentrat i luften. Det udgør altså på sigt en samfundsmæssig trussel, måske er det lettere overdrevet, men ikke nødvendigvis forkert. Hvis vi siger at man fra børnehaveklassen til niende klasse skal sidde i tæt pakkede lokaler, kan man ikke nødvendigvis opnå den ønskede læring. Hvis det så fortsætter på gymnasiet, er det væsentlige år, som pludselig bliver vanskeliggjort, grundet et for højt Co2 koncentrat i lokalerne. Hvad kan man så gøre? Jo, udover at putte færre elever i klasserne, så er det væsentligt at man holder øje med hvor koncentreret Co2en er i et lokale. Det kan kun gøres med en Co2 alarm. En Co2 alarm måler konstant Co2 koncentratet, og alarmerer så når det bliver for højt. Når en Co2 alarm siger at Co2en er for koncentreret, så er det nødvendigt at lufte ud i lokalet.

Co2 alarm i erhvervslivet

Det er dog ikke kun i skolerne, at en Co2 alarm er nødvendig. Man kan nemlig også gøre brug af dem i erhvervslivet. Det er næppe fordi, at man sidder for mange mennesker i et tætpakket lokale, ikke at det er umuligt, men det bruges oftere i situationer, hvor en Co2 alarm kan direkte redde en masse produkter på et lager eller lignende. Det kan eksempelvis være, at visse produkter skal opbevares i rum, hvor der ikke må være for meget Co2 i luften. I en sådan situation er det oplagt at man får en Co2 alarm. Hvis der til tider er mennesker i rummet, er det ikke til at vide hvor høj Co2 koncentrationen er, hvis ikke man gør brug af en Co2 alarm. Det kan også ses i situationer, hvor der i fryserum kan opstå en lækage, således at der kommer et alt for højt Co2 niveau. Har man ikke en Co2 alarm, kan det være tæt på umuligt at finde ud af at Co2 niveauet bliver for højt, i værste tilfælde vil sådanne situationer kunne lede til dødsfald. Det er altså en af de steder, hvor man som ansvarlig, bør kigge på altid at have en Co2 alarm, blot for at være sikker på, at alt er som det skal være.

Generelt kan det øge trivsel, da vi ikke fungerer særlig godt i et klima med for høj Co2, så det kunne også sagtens være en god investering til hjemmet, eksempelvis et soveværelse, således at man kan leve under bedste mulige vilkår. De fås i mange forskellige versioner og mange forskellige prisklasser, og kan eksempelvis findes på Hammer Electronics’ hjemmeside, hvor de lige præcis har en masse forskellige versioner, som fungerer både privat og i erhvervslivet. Derinde kan man også læse mere om vigtigheden af dem.