Metoder til intim hårfjerning

Når det kommer til hårfjerning, er det noget langt de fleste af os benytter os af i en eller anden grad. Både mænd og kvinder fjerner, i et vis omfang, og især kvinder fjerner også hår fra benene samt intime områder, for at opretholde den ny moderne idé om, at kvinder ingen hår har (eller burde have) på kroppen. Om det bør forventes af kvinder at fjerne deres kropsbehåring kan diskuteres i lange baner, i stedet vil jeg her komme ind på de mange metoder, vi mennesker bruger til intim hårfjerning.

Voksbehandlinger

De mest brugte metoder er barbering samt voksbehandling.

At fjerne hår med voks, er en af de mest effektive metoder der findes, og der findes mange forskellige måder at gøre det på. Det er samtidig en metode man enten selv kan udføre eller få udført ved en professionel behandler.

En voksbehandling, er det man kalder en epilation, hvilket vil sige, at hele hårstrået bliver fjernet med roden. Voksbehandlinger bliver både brug til at fjerne uønsket hårvækst i ansigtet såvel som på ben og på intimområderne.

Intim hårfjerning med voks, hvor næsten alt hår fjernes fra de intime områder, kaldes for brasiliansk voks. Ved en traditionel brasiliansk voks, efterlades der som regel en lille stribe hår over vagina.

Intim hårfjerning ved barbering

Den mest almindelig metode til intim hårfjerning er dog barbering ved brug af skraber, som langt de fleste benytter sig. Den form for intim hårfjerning foregår altid der hjemme, og kræver ikke mere en god skraber. Man skal dog være forsigtig, når man fjerner intim hår med en skraber, da man hurtigt kan få grimme barberingsknopper i området.

Permanent intim hårfjerning

Den mest effektive, men også dyreste metode, er permanent intim hårfjerning med laser (IPL). Flere og flere er begyndt at benytte sig af denne metode på grund af dens effektivitet. Ved at omdanne lys til varme, opvarmer laseren kortvarigt hårsækken til 70 grader, og destruere på den måde hårsækkene for altid. Intim hårfjerning med laser udføres blandt andet af Nygart Privathospital.

Hvilken af 3 ovenstående metoder man foretrækker at bruge kommer både an på præferencer såvel som ens økonomi. Mange foretrækker at kunne gøre med deres kønshår som de lyster, om det så vedrører at gro det ud eller at fjerne det midlertidigt, mens andre helst vil være helt fri for det!