Hvorfor skal du have rengøringshjælp der hjemme?

Mange par arbejder begge 37 timer om ugen, hvis ikke mere. Mange af disse par har også børn. Hvis hverdagen skal gå op i en større enhed, hvor der både skal være tid til børn, venner og familie, så er der hverken meget lyst eller overskud til de huslige pligter, såsom at gøre rent.

Det er ingen skam, at man har behov for rengøringshjælp, tværtimod. På den måde har du måske mere tid til at tage ud og lave noget med dine børn, eller lave noget socialt med venner du ikke længe har set, på grund af stressen i hverdagen.

Bliv lykkeligere med rengøringshjælp

Gennem forskning og undersøgelser har man fundet ud af at mennesker bliver lykkeligere ved at betale fra eksempelvis rengøring, indkøb og børnepasning. Køb af tid er nemlig en buffer for alt den stress og det pres der hænger hovederne på danskerne i hverdagen. Vi kender det vidst alle sammen – et snavset hjem kan give en rædselsfuld mavepine, og er en stor stressfaktor i hverdagen. Rengøringshjælp kan altså løfte den byrde som ligger og trykker over skuldrene, og på den måde har du mere overskud til at gøre andre ting, som også presser dig. Eksempelvis for lidt tid sammen med dine børn. Man kan altså betale sig til lykke. En rent hjem gør os lykkelige for det fjerner presset.

Hvad koster det normalt at få rengøringshjælp?

Et rengøringsfirma, som ikke er sort, og betale moms og skat tager typisk mellem 150-450 kr. i timen. Lad os antage at du en time om ugen får rengøringshjælp. Så bruger du ca. 13.000 kr. om året på rengøringshjælp. Der blev dog i januar oprettet noget kaldet håndværkerfradrag. Her kan du sparer en del, ved at få fradraget noget af prisen på din rengøringshjælp.

Hvid eller sort rengøringshjælp?

Sort rengøring varierer i pris, men prisen ligger som regel imellem 110-170 kr. i timen. Selvom den sorte rengøring er billigere følger der også ulemper med rengøringshjælpen.

Ulemper ved sort rengøring

  1. Den mest åbenlyse årsag er selvfølgelig at sort arbejde er ulovligt. Det er strafbart at lave sort arbejde men også at modtage sort arbejde. Derfor er der altid en risici ved at bruge sort rengøringshjælp.
  2. Det kan blive en dyr affære hvis der bliver smadret noget i hjemme under rengøringen. Dette kommer du nemlig selv til at betale, da det er sort arbejde som bliver udført. Derfor er der ingen hjælp at hente hvis fjernsynet ryger ned af vægen og smadret, eller hvis den dyre vase falder ned fra bordet.
  3. Rengørings-arbejderen har ofte ingen uddannelse eller specielt stor erfaring. Dette kan medfører en forringet kvalitet af arbejdet men også tidsforbruget. Det kan derfor ende med at blive dyrere at bruge en sort arbejder til rengøringshjælp i stedet for en professionel.
  4. Der er intet som sådan der binder den sorte rengøringshjælp, og derfor kan de let smutte før tid, eller slet ikke dukke op til jeres aftale hvis de lyster. Der er ingen garanti, og dette kan være irriterende, hvis man regner med at huset står snor lige når man kommer hjem fra arbejdet.
  5. Der er ingen garanti for at dine ting ikke bliver stjålet.
  6. Der er en stigende tendens, inden for indbrud, at rengøringsdamen kopiere nøglen til hjemmet eller videregiver alarmkoden og sælger nøglen eller informationerne til indbrudstyve, som nu kan bryde ind. Du bør derfor passe på med at lukke hvem som helst in i dit hjem. Det kan have konsekvenser, og det er ikke sikkert at forsikringen så dækker.

Fordele ved hvid rengøring

Fordelene med hvid rengøring er at de ansatte oftest har været i gennem et uddannelsesforløb og de ansatte er nøje udvalgt, og er herved til at stole på. Rengøringsfirmaets forsikring dækker hvis de ansatte smadre noget i de private hjem. Du har derfor en langt større sikkerhed og kan derfor trygt tage på arbejde og vide at dit hjem er i gode hænder. Derforuden har sørger rengøringsfirmaet for at de ansatte møder op til aftaler, og hvis der forekommer sygdom sender de blot en anden ansat. Der er altså mange fordele ved at vælge et skatte-indberettende rengøringsfirma.

Hvilket rengøringsfirma skal du vælge

Der er mange rengøringsfirmaer at vælge imellem. Et særligt godt firma er Renice. Renice har veluddannede medarbejder med stor erfaring og morale. De ansatte er nøje udvalgt og forholder sig altid professionelle til opgaven. Er du hjemme mens rengøringshjælpen kommer, respekterer de altid privatlivets sfære. Din tryghed er altid højst på prioriteringslisten og de ansatte er gode til at passe på dine ting. Renice er vant til at gøre rent i alle slags hjem, om end det er festglade unge, en stor børnefamilie eller hos pensionister. Rengøringen bliver altid udført med høj effektivitet og til punkt og prikke. Du kan læse mere om Renice og rengøringshjælp her!