Hvad skal du overveje når du skal til at købe et nyt køkken?

Hvad skal du overveje når du skal til at købe et nyt køkken?

Finanskrisen er ved at se sin ende og det økonomiske opsving får folk til at kigge på nye flotte køkkener. Kønnet er med årene blevet hjemmets midtpunkt. Her samles familien og vennerne. I takt med dette er danskere blev gladere og gladere for at kikkere, så meget af tiden skal bruges i et køkken. Derfor vil mange gerne have et velfungerende og flot køkken, når nu de bruger så meget tid i dette rum.

Et køkken er rummet hvor det sociale liv udspiller sig. Men når nu man har besluttet sig for at købe et nyt køkken. Hvilke overvejelser bør man gøre sig inden man kaster sig ud i den dyre investering? Læs med i dette indlæg og får svar på alt om køkkener!

Hvad er formålet med dit nye køkken?

Hvad er formålet med et nyt køkken, skal du spørge dig selv. Det kan være du har tænkt dig at sælge din bolig om et par år, og derfor ønsker at gøre boligen mere attraktiv ved at købe et nyt køkken. Det kan også være du lige har købt ny bolig og gerne vil have et samtalekøkken, eller at du bare er træt af det gamle. Der kan være mange årsager til hvorfor køkkenet står på menuen. Det er vigtigt at finde frem til hvorfor du skal have et nyt køkken, så du det kan afspejle funktionen det er tiltænkt.

En kort fornøjelse

Hvis du eksempelvis skal have et nyt køkken fordi du vil sælge din bolig om et par år, så er det vigtigt at køkkenet først og fremmest fungerer godt men også et køkken som vil falde i alles smag. Her kan man med fordel vælge et hvidt køkken. Dette er tidsløst og er et køkken alle kan være med på.

Når du skal blive boende

Når du ikke har nogen planer om at flytte før langt ud i fremtiden, så kan du selv bestemme hvordan køkkenet skal se ud. Du skal huske at køkkener ofte afspejler tendenser og trends i samfundet. Ligesom tøjmode, så kan lilla være populært i år, men næste er det gul, som hitter. Derfor skal du vælge noget som du kan holde ud i længere tid. Et tidsløst design er altid en god idé, men forholdsvise neutrale farver. Så kan man altid peppe det op med nogle klinker i sjove farver som kan skifte ud, eller en sjov farve blender, men materialerne og farverne bør være noget som du tænker du selv synes er pænt om måske 10 år.

Den gyldne trekant

Hvis du ikke har hørt om den gyldne trekant, så er det på tide du finder du af det. Den gyldne trekant er nemlig med til at skabe harmoni i køkkenet, men også rumlighed og plads. Specielt hvis du har et mindre køkken er den gyldne trekant essentiel. Den gyldne trekant er hvordan de hårde hvidevarer er delt op. Man sige at hvis man tegner en trekant i rummet, så skal der være en vask i det ene hjørne, et køleskab i den anden ende af trekanten og en ovn i det tredje hjørne. På den måde sikre du harmoni både udseendemæssigt men også praktisk.

Et køkken er et arbejdsrum

Mange glemmer at køkken i realiteten er et arbejdsrum. Hvis du specielt er en af dem som laver meget mad derhjemme, så bør du også have dette med i overvejelserne. Et arbejdsrum kræver først og fremmest plads. Der skal være plads til at kunne gå frem og tilbage og lave store armbevægelser. Hvis man ofte holder store arrangementer og skal lave mad til flere mennesker, er der ikke noget værre end et trængt køkken. Ud over at der skal være meget plads, så skal redskaberne også stilles praktisk. Skabene og skufferne skal være placeret således at det giver mening i forhold til det indhold der er i dem. Krydderiskuffen skal eksempelvis være tæt på komfuret, og bestik-skuffen skal ligge lige ved tallerkenskuffen.  På den måde får du et meget mere praktisk og lækkert køkken du vil være glad for i længden, hvis redskaberne er placeret organiseret.

Forhold til realistisk til det rum du har at arbejde med

Mange, når de skal købe nyt køkken, bliver så opstemt over at skulle have et nyt køkken, at de kommer til at vælge for mange køkkenelementer og funktioner i køkkenet. Det kan gå hen og blive et uoverskueligt køkken, hvis man ikke kontrollerer sig. Du bør derfor holde hovedet koldt og finde på praktiske løsninger, fremfor mange sjove features m.m.

Hvor skal du købe dit nye køkken?

Dit nye køkken skal afspejle dig, dine ønsker og behov. Det er derfor også vigtigt at finde et sted som kan leverer det du ønsker dig. køkkenet skal holde i mange år og man skal derfor være glad for resultatet. Hvis du leder efter god kvalitet, høj service og skræddersyede løsninger, så er Haus & Honey et godt sted at starte. De leverer tyske køkkener af højeste kvalitet og tilbyder flotte designs. Deres køkkenkonsulenter har flere års erfaring og er servicemindede og kompetente. Du kan få en uforpligtende samtale med en af konsulenterne så i sammen kan finde en løsning og et tilbud som imødekommer dine ønsker og behov. Nogle gange kan det også være en god idé at spare med en køkkenkonsulent da de ofte har gode idé som man måske ikke selv var kommet på. Du kan læse mere om Haus & Honey og køkkener her!