En tandblegning, der giver dig smukke, hvide tænder – uden skader

Der er nogle ting, der altid vil være smukke, hvad enten det er på mænd eller kvinder. En af dem er et smukt, hvidt smil, der nærmest skinner. De fleste af drømmer om et sådant smil, der kan tage vejret fra andre. Dog er virkeligheden som oftest lidt en anden. Hvad vi spiser og drikker har en stor indflydelse på, hvordan vores tænder ser ud. Og for mange af os er det tilfældet, at der ligger belægninger på tænderne, som misfarver dem og gør dem mere gule end hvide. En tandblegning kan være løsningen, hvis man vil være fri for den slags misfarvninger. Det kan dog skade tænderne meget, hvis man vælger den forkerte slags tandblegning. Drømmer du om et smukt smil, der samtidig er smukt, skal du derfor læse med her.

Man skal passe godt på sine tænder

Siden vi var børn, har de fleste af os skulle høre på, hvor vigtigt det er at passe godt på vores tænder. Man bør børste sine tænder flere gange om dagen, bruge tandtråd og ikke mindst besøge tandlægen regelmæssigt. Og når det kommer til tænderne, er der altså noget om snakken. Tænderne er noget, vi bruger hver eneste dag – derfor er det ikke underligt, at de med tiden bliver slidt. Samtidig har vi kun fået ét sæt, der skal holde det meste af vores liv. Derfor er det vigtigt, at man passer godt på sine tænder, hvis man også vil have mulighed for at tygge sin egen mad, når man bliver gammel. Og det er noget, man skal have med i sine overvejelser, inden man kaster sig ud i en tandblegning.

”Gør-det-selv” medfører nogle risici

Hvide, skinnende tænder er som nævnt et udbredt ønske. Derfor er der også mange muligheder at vælge imellem, når det kommer til en tandblegning. Man kan fx finde en masse produkter på internettet, som lover en det hvide smil, man går og drømmer om. Det gælder alt lige fra almindelige tandblegningssæt til mere alternative metoder. Den seneste trend er eksempelvis, at man skal børste sine tænder i kulstøv og derved opnå et hvidere smil. Det er muligt, at nogle af disse løsninger virker. Dog glemmer man at tænke på, om det er sundt for tænderne. Man kan virkelig komme til at gøre skade på sine tænder, hvis man forsøger sig med en ”gør-det-selv” tandblegning.

Den mest skånsomme behandling får du hos tandlægen

Hvis du vil være sikker på, at du ikke gør mere skade på dine tænder end højst nødvendigt, bør du tale med din tandlæge. Det er nemlig kun de specialuddannede tandlæger, der virkelig har forstand på, hvad der skader dine tænder, og hvad der ikke gør. Vil du have en tandblegning, der er så skånsom som overhovedet muligt, er det bedste råd også at få det gjort hos tandlægen. Når du får en tandblegning hos tandlægen, får du nemlig en skinne, der passer præcis til din mund. Det er altså det valg, der giver dig det bedst mulige resultat, samtidig med at du passer godt på dine tænder. Hvis du går og drømmer om et hvidt smil, og har du overvejet en tandblegning, er den bedste mulighed derfor at gå til tandlægen.

Hvad du selv kan gøre – ud over en tandblegning

En tandblegning er absolut det mest effektive, hvis du vil have flotte hvide tænder nu og her. Der er dog også andre ting, som du selv kan gøre, hvis du ønsker dig et hvidere smil. Der er nemlig visse fødevarer, der er de helt store syndere, når det kommer til aflejringer og belægninger på tænderne. Hvis du synes, dit smil er mere gult end hvidt, kan det første skridt derfor være at se på den mad og drikke, du indtager. Det er nemlig ting som te, kaffe og tobak, der kan være med til at give dine tænder de misfarvninger, du ikke er så glad for. Modsat kan det at spise æbler og gulerødder, der er kendt som naturens tandbørster, have en positiv effekt. Du kan også forsøge at børste tænder grundigere og flere gange om dagen, end du gør nu. Det sikrer dig både sundere tænder og et smil, der er mindre gult, end du er vant til.